Klaar voor de Buitenspeeldag? Spelplezier verzekerd!

Op 24 april gaat de televisie op zwart. Geen kinderprogramma’s op televisie, want het is tijd om buiten te spelen! Voor deze editie van de Buitenspeeldag staan er weer heel wat activiteiten op het programma. Van verstoppertje spelen tot racen met gocarts: spelplezier verzekerd! En ja, dat bedoelen we letterlijk én figuurlijk.

Buitenspeeldag overal in Vlaanderen

De televisiezenders Ketnet, Studio 100 TV, Nickelodeon en VTM Kzoom sloten enkele jaar geleden een pact: één woensdagnamiddag lang zenden ze geen programma’s uit. De reden? Kinderen vanachter hun televisietoestel halen en ze naar buiten sturen om te spelen, want dat doen ze in vergelijking met enkele decennia geleden veel te weinig. Het concept van de Buitenspeeldag  was geboren. Op meer dan 300 locaties in Vlaanderen, kunnen kinderen die dag terecht om eens goed te ravotten.

Buiten spelen is opnieuw cool

De berichten over kinderen en jongeren die steeds minder sporten en buiten spelen, zijn niet uit de lucht gegrepen. Er is wel degelijk een probleem met het imago van buiten spelen, en dat is niet zo verwonderlijk.

In ons land bouwen we onze huizen steeds dichter bij elkaar, en op de wegen regeert koning auto. Het gevolg? Kinderen hebben simpelweg te weinig speelplekken in hun buurt. Gelukkig worden er initiatieven in het leven geroepen om het tij te keren, zoals politieke aandacht voor meer speelpleinen in de stad, én de Buitenspeeldag natuurlijk.

Buiten spelen zonder risico

Tja, buiten spelen: dat is niet zonder risico. Een balletje per ongeluk door het raam trappen, op je knie vallen tijdens het skateboarden of een enkel verzwikken tijdens een loopwedstrijd in de straat… 

Een ongeluk is snel gebeurd, en de meeste kinderen duiken nu eenmaal impulsief in het spel. Daarom doe je er goed aan om naast een familiale verzekering ook een verzekering af te sluiten voor thuisongevallen. Zeker met kinderen en tieners in huis is zo’n verzekering geen overbodige luxe. Zo kun je ze zonder zorgen laten deelnemen aan de Buitenspeeldag.

Bron: Allianz

 

Terug naar overzicht