Is je kind nog verzekerd bij het verlaten van het nest?

Daar heb je het dan… zoon- of dochterlief verlaat het warme nest. Samen laden jullie de laatste dozen in, nog een knuffel en mama die nog naroept “Bel je wanneer je aangekomen bent?” En op dat moment start een nieuw hoofdstuk voor jullie jongvolwassene. Fiere ouders, maar toch met een lichte krop in de keel wuiven jullie zoon of dochter uit.

Naast de verhuis en de inrichting van zijn/haar nieuwe stekje dienen ook andere zaken geregeld te worden zoals het afsluiten van contracten voor energie, tv, internet, water en verwarming maar ook het afsluiten van de nodige verzekeringen.

Wanneer je kind zich op het nieuwe adres laat domiciliëren gelden de brand- en familiale verzekering die jullie hebben niet langer voor zoon- of dochterlief. Hij of zij dient dus zelf, indien ze deze financiële bescherming wensen, een verzekering af te sluiten.  Een afspraak bij ons op kantoor is hierbij aangeraden; dan gaan we na welke verzekeringen er al dan niet nodig zijn. Op die manier is jullie kind nooit onder- of te veel verzekerd!

Wanneer jullie kind wél bij jullie gedomicilieerd blijft is de situatie anders. Dan dien je geen aparte brandverzekering af te sluiten maar wordt de schade aan bv. het studentenkot gedekt door jullie brandpolis.

Ook schade aan derden wordt dan gedekt door jullie familiale verzekering!

Contacteer ons voor meer informatie; wij voorzien de meest gepaste financiële bescherming voor uw kind!

 

Terug naar overzicht